Често задавани въпроси

Tова е база данни с въпросите, които сме получавали от наши клиенти и посетители на сайта www.magazincheto.info. Ако не намирате отговор на Вашия въпрос тук, моля изпратете ни го и ние ще го добавим.Това са въпроси от общ характер, чиито отговори биха били полезни за повечето хора интересуващи се от продукта електронна цигара. Ако имате въпрос свързан с конкретна поръчка или запитване, което не искате да публикуваме по долу моля използвайте контактната форма .

1.Мога ли да откажа цигарите с електронната цигара?
Да. Програмата за отказване от тютюнопушенето доказва своята ефективност вече и в България. Разбира се, всеки пушач е наясно, че спирането на пушенето е нелек процес, който изисква силно желание за краен успех, воля и упоритост. Дори и най-съвършената система за отказване е безсилна, ако мотивацията на пушача не е достатъчно висока. Предлагайки на пушачите безвреден заместител на пушенето, който постепенно ги отучава от този навик, електронната цигара прави отказването доста по-безболезнено, безвредно и приятно.


2.Колко дълго може да се използва един никотинов пълнител?
Един пълнител съдържа такова количество никотин, каквото има в няколко кутии цигари. Затова продължителността на употреба на един патрон, в зависимост от навиците на пушене, може да варира от един до няколко дни (при нормални навици на пушене от една кутия на ден обикновени цигари, един пълнител изкарва около един-два дни). Имайте предвид, че пълнителите в първоначалния комплект на електронната цигара/пура не са напоени колкото тези, продавани отделно и при тях може да се наблюдава съкратен период на употреба

3.Наистина ли мога да пуша електронна цигара на места, на които пушенето е забранено?
Да. 'Димът', издишван от пушач на електронна цигара не съдържа токсични вещества и няма неприятната миризма на цигари. Също така при електронните цигари няма горене, което премахва опасността от предизвикване на пожар по невнимание. Употребата на цигарата няма отпадъчен матриал като пепелта или угарките при тютюна и не би могла да замърси помещението или автомобила Ви. Следователно електронната цигара не представлява заплаха за здравето на околните, нито създава дискомфорт за тях. 'Димът' има приятен плодов аромат, приемлив дори за непушачи, и затова нашите цигари могат да бъдат употребявани на места, на които пушенето е забранено или би било неуместно, например болнични заведения, спални помещения, всякакви транспортни средства включително самолети, както и киносалони, търговски центрове, офиси и други обществени места.

4.Наистина ли пушенето на електронната цигара е по-малко вредно за здравето в сравнение с употребата на истински цигари?
Да. Димът от обикновената цигара, който пушачът поема с всяко всмукване, съдържа повече от 4000 токсични вещества, продукти на непълното изгаряне на тютюна. Някои от тях са доказани причинители на рак. При електронната цигара горене не протича и следователно пушачът не поглъща нито едно от тези 4000 вещества, които увреждат здравето на употребяващите 'стандартни' цигари.


5.Mога ли да заместя обикновените цигари с електронна без да искам да спра с пушенето? Вредно ли е да употребявам дълго време вашият продукт, още повече сега почти не ми се пушат обикновени цигари.
Ако в момента не Ви се пушат обикновени цигари, не е необходимо да опитвате да ги спирате с електронната цигара. Нейната употреба е безвредна, но при положение, че не изпитвате нужда да пушите, по-разумно е да се откажете окончателно от пушенето точно в този момент. Ако въпреки това желаете да използвате електронна цигара, ние сме насреща за повече информация.


6.Какви са размерите на електронните цигари?
Електронна Цигара - 117mm (дължина) х 11.5mm (диаметър)
Дамска Електронна Цигара - 155.5mm (дължина) х 11.5mm (диаметър)
Електронна пура - 147.8mm (дължина) х 13.8mm (диаметър)


7.Как ще разбера, че пълнителят трябва да се подмени с нов?
Дали пълнителят трябва да се замени ще познаете по намаленото количество дим, който произвежда цигарата. Ако батерията не мига, т.е. все още в нея има заряд, но въпреки това димът е в недостатъчно количество, то тогава трябва да се сложи нов пълнител. Също така, можете да проверите самият пълнител, като го извадите и погледнете тампона с никотинов разтвор - когато течността е на привършване, тампонът изглежда по-сух в сравнение с този на новият пълнител.


8.Колко време (или пълнителя)издържа заредената батерия, и колко цикъла заряд/разряд?
Батериите стигат приблизително за употребата на един пълнител, т.е. със смяната на пълнителя е вероятно и батерията да има нужда от презареждане. Батериите издържат около 300 цикъла на зареждане/разреждане.


9.Мога ли да ползвам други пълнители или батерии за електронната си цигара?
Батериите и пълнителите за всеки модел са строго специфични.Батериите са с нестандартен волтаж и размери и не могат да бъдат замествани с други батерии, закупени от магазинната мрежа в страната. Употребата на батерии освен тези закупени от нас, може да доведе до неправилно функциониране и повреда на изпарителната камера и зарядното устройство, както и да изложи на опасност потребителя.Пълнителите за различните модели също са специфични и не бива да се ползват други, тъй като това може да доведе до неправилно функциониране на цигарата, а дори и до повреда.Повреди, предизвикани поради неспазване на инструкциите за употреба не се считат за гаранционни дефекти.


10.Защо цената на безникотиновите пълнители е същата както и на тези с никотин???
Крайната цена към клиента се формира въз основа на доставната цена, подадена от производителя. В нашия случай доставните цени за всички пълнители за даден модел са еднакви, затова и крайната цена, която предлагаме е еднаква за всички.

11.Имат ли друга разлика електронната цигара и електронната пура освен външния дизайн?
Като краен резултат двата продукта са идентични, с изключение на дизайна, което води до някои технически различия, но на практика употребата им не се различава. Количеството дим е еднакво, пълнителите са еднакво силни и с един и същи вкус и ефект.


12.Мога ли да доливам вода или други течности в пълнителите?
Не се препоръчва доливането на каквито и да било течности или добавянето на есенции и други вещества в пълнителите. Това може да доведе до нежелани ефекти върху потребителя и да повреди електронната цигара.


13.Как ще се снабдявам с пълнители, когато липсват? От къде мога да си ги набавям?
Възможно е за кратки периоди да изчерпаме пълнители с определено съдържание на никотин. Това се случва по изключение и за не повече от няколко дни.


14.Има ли някакви по-луксозни кутиики за електорнните цигари понеже тази картонената няма да издържи дълго :) имам предвид нещо от рода на кожени или метални кутиики.
Ще имаме такива кутии и калъфи, но след май месец 2011.


15.Мога ли да използвам електронната цигара, без да съм я "заредил" с пълнител? Това ще повлияе ли по някакъв начин върху самото устройство?
Няма как да ползвате цигарата без пълнител, тъй като без него цигарата няма да изпуска дим.

16.Защо при всмукване усещам течноста от пълнителя, което е неприятно.
Цигарата трябва да се съхранява с пълнителя нагоре, за да се избегне стичане на никотиновия разтвор във накрайника. Ако това условие не се спазва, възможно е да се усети и течността. Също избягвайте силно всмукване от цигарата, когато пълнителят е чисто нов.


17.Трябва ли да се запушва дупчицата на Електронната Цигара когато се дърпа или не трябва да се запушва?
От тази дупчица влиза въздух, който е от особена важност за правилната работа на цигарата. Запушвайки я, не само правите пушенето много трудно, но и повреждате камерата на цигарата.


18.Усещането на тези цигари какво е? Както при обикновенните цигари ли и може ли да се дърпа на вътре? Пак ли същото удовлетворение изпитва човек?
Усещането е малко по-различно от обикновените цигари, навътре не може да се дърпа, разбира се, а удовлетворението е субективно. При липса на желание обаче, този продукт няма да Ви откаже от тютюнопушенето.


19.Купих преди месец електронна пура. В последните 5-6 дни забелязвам, че не се държи както в началото. Изисква повече усилия. По няколко всмуквания за да се получи дим. Може би се нуждае от почистване?
Опитайте с метода на почистване, обяснен в упътването на продукта; махнете пълнителя от пурата и натиснете с кламер в малкия отвор в предната част на пурата. Нагревателят и светлината ще се включат. Задръжте така около 20 секунди и оставете пурата за около 5 мин, за да се охлади изпарителната камера.


20.Чие производство е електронната цигара?
Патентът на електронната цигара е китайски, както и производството. За момента Китай е единственият производител на тези цигари.


21.Има ли официално становище от българските лекари, че електронната цигара е безвредна. Продукта притежава ли сертификат по БДС или ЕС че е безвреден - аз си купих такава електронна цигара и отказах пушенето, но ме е страх да не се окаже че електронната цигара също е опасна ... Приятен ден
Продуктите разполагат със следните сертификати:

1Протокол 168/03-06-2008г. за микробиологично изследване от Министерството на здравеопазването - НЦООЗ.
2.CE и ROHS сертификати за съвместимост и качество, сертификат за никотиново съдържание и липса на тежки метали, от производителя.
В нито едно от тези изследвания не са установени вредни за организма вещества и патогени.22.Предлага ли се (или предвижда ли се производство на)зарядно устройство за батерии на електронна пура, работещо на 12 VDC-тоест за зареждане на батерията от акумулатор на автомобил.
Ще се постараем да набавим такъв продукт, но не можем да се ангажираме със срокове и цени. Ако успеем да предложим подобен преходник, незабавно ще бъде отразено на главната ни страница.

23.Aко съдържанието на никотин в пълнителя е нулево пак ли не може да се употребява от кърмещи жени и ако е така защо?
Продуктът не е препоръчан за бременни и кърмещи жени, дори ако се ползват пълнители без никотин. Причината е в хранителните добавки, т.е. есенциите, които се сдържат в разтвора в минимални количества. Макар този разтвор да не съдържа вредни за тялото съставки, за деликатно положение като Вашето е добре да се въздържате от употребата на подобни продукти.


24.Повреди
При невъзстановима повреда в електронната цигара, възможно ли е закупуването на нова, но без останалите аксесоари от комплекта.
Възможно е закупуването на всяка отделна част от всички модели електронни цигари - изпарителна камера, батерия, зарядно устройство и пр. В момента работим за допълването на своя каталог с резервни части и аксесоари.


25.За сайта (1)
Поръчах електронна цигара/пура от Вашия уеб-сайт. Кога ще пристигне?
От 1 до 7 работни дни след потвърждаването на поръчката.


26.Други
Абсолютно ли е сигурно, че ще откажа тютюнопушенето?
Не, абсолютна гаранция за отказване от тютюнопушенето не можем да дадем, тъй като спирането на подобен навик изисква сериозно намерение и последователни действия, а те зависят само и единствено от твърдото решение на конкретния човек.
Ако гледате на отказването от тютюнопушенето като собствен проект, в който не трябва да се проваляте и на всяка цена трабва да приключите успешно, то тогава електронната цигара ще бъде добър съюзник във Вашата инициатива и определено ще Ви помогне за постигането на целта.