Често задавани въпроси

От къде идва димът в електронната цигара ?

Във вътрешността на електронната цигара  се намира контейнерът за пълнителя /cartridge/ с ниво на никотин – по избор, който отделя течност в зоната на пулверизиране, а чрез ултра-микро помпа, под налягане тази течност се пулверизира на капчици, които се насочват към ултразвуково поле. Под влиянието на инхалирането и притока на въздух капчиците се разпръскват в аерозолната среда и на края от аерозолния разтвор се произвежда водна пара, симулираща дима от цигарата.
Преди да се насочи към пулверизатора, течността трябва да се загрее за да се намали нейното повърхностно напрежение, което да позволи по-лесното и атомизиране и превръщане в пара. Електронната цигара имитира не само цигарения дим, но и обичайната температура на запалената цигара (50 - 60° C). Така се задоволяват психологията и навиците на дългогодишните пушачи, което представлява същността на “здравословното пушене”.
Когато дръпвате за първи път от електронната цигара, вакуумният прекъсвач се включва – затова го направете с малко по-дълго и равномерно дръпване, за да позволите на нагревателчето да загрее.

Колко дълго може да се ползва един пълнител /cartridge/ ?

Един пълнител на електронната цигара ви осигурява около 1400 дръпвания. Един пълнител замества от 3 до 5 кутии цигари, в зависимост от това дали се ползва от мъж или от жена, дали се дърпа по-силно или по-слабо. Сами ще забележите, че след кратка употреба, ще усъвършенствате способността си да използвате пълнителя по-дълго време, защото не е необходимо да се дърпа прекалено силно и по 10-15 пъти, за да получите никотина, от който се нуждаете.

Дали електронната ми цигара е изправна ?

Първо проверете дали когато дърпате, лампичката свети – ако премигва - батерията е изтощена. Сменете батерията, ако отново не свети – цигарата не е изправна и следва да се обърнете към офиса. Ако свети – това означава, че вакуумният прекъсвач работи.

Ако електронната цигара е изправна – защо не пуши?

Проверете състоянието на кетриджа.
Докато кетриджа е пълен – може да дърпате 8-10 пъти. После е необходима кратка пауза, за да може може ново количество да се стече към пулверизатора.
Ако е наполовина празен, необходимо му е повече време, за да се стече течността до върха на ватата. Затова препоръчваме по възможност електронната цигара  да се носи отвесно с лампичката надолу.
Дори когато кетриджа е почти изразходван, във вътрешността му има дребни капчици никотинова течност, които ви позволяват да направите още 2-3 дръпвания. След кратка пауза може да повторите, но имайте предвид, че е необходимо повече време, в което капчиците да се прегрупират и да се придвижат. Ако нямате търпение – сменете кетрижда с нов.

Колко трае батерията ?

Работно време на заредената батерия – от 2 до 3 часа, което се равнява на 1 работен ден. Батерията на електронната цигара може да се презарежда около 300 пъти.

Публикуване на коментар

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

По-нова По-стара