Е-Цигарите разпалиха нова Война !

Производителите на електронни цигари твърдят, че техните устройства са безвредна алтернатива на тютюнопушеното.От друга страна Свтовната здравна асоциация тръби за регулирания внос на е-цигари от Китай.(виж За е-цигарата от Китай.)
Какво ли е бъдещето на тази нова индустрия. В момента се оценява на 100 млн. долара годишни продажби и продължава да нараства. Нищо чудно вече да има недоволни основно от производителите и търговците на тютюневи изделия и от друга страна всяка да държава иска да контролира вноса на стоки за да може да ги облага с все по-големи данъчни ставки.
Много лекари и терапевти обаче препоръчват електронните цигари след провалили се опити за отказване на цигарите с традиционните за момента средства.
Д-р Джоел Нитзкин председател на Американската Комисия за контрол на тютюневите изделия смята е-цигарите за най-обещаващия продукт за спиране на цигарите.
Е-цигарите са се появили в Китай в средата на 2000-та година а от 2007 навлизат масово и в САЩ. В Европа и България набират все по голяма попълярност през последните 2 години.
Войната между потребителите,вносителите и производителите на е-цигари от една страна и огромните тютюнопроизводители и държавни чиновници от друга е в самото си начало.
След тоталната забрана за пушене на обществени места алтернативата за сега е електронната цигара.

Публикуване на коментар

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

По-нова По-стара