Употреба и устройство на електронните цигари.

През последните 4 години, създадените от Световната здравна организация мултинационални рамкови конвенции за контрол на тютюнопушенето въведоха норми, ограничаващи разпространението на тютюневи продукти и употребата им на обществени места, с цел намаляване на смъртността и болестите, предизвикани от тютюнопушенето. Експерти от Световната здравна организация са отчели смъртност, причинена от тютюнопушене, в размер на 5 милиона души годишно, което се очаква да се повиши до 10 милиона в следващите 20 години. Тъй като ефектът на пасивното пушене също е причина за множество сериозни вреди, здравните и държавни органи полагат усилия за ограничаване на разпространението на тютюнопушенето.
Съвременни изследвания доказват, че димът на цигарата съдържа 4000 химически субстанции, стотици от които са вредни за човешкия организъм. 25 заболявания са директно свързани с тютюнопушенето и, особено, поглъщането на карбон моноксид, хидрокарбон и нитрозамин, които се считат за най-опасните съставки на обикновената цигара.
Електронната цигара използва предимствата на микроелектронната технология и суперкритичната атомизираща технология, което спомага за атомизирането на високо пречистена течност, чрез която се симулира процес на пушене. Течността е извлечена от тютюн и има симулираща реално тютюнопушене функция. Тя съдържа никотин, ароматни екстракти от тютюн и обикновен хранителен овлажнител.
Никотинът не може да предизвика рак или хронични обструктивни заболявания, които са предизвикани предимно от катрана, карбон моноксида и хилядите вредни субстанции, отделяни при горенето на тютюна. Затова при приемането на умерени дози, никотинът, използван в никотиново заместителната терапия, е по-безвреден от пушенето на обикновена цигара.
Електронната цигара може ефективно да замества ефекта от пушенето на обикновена цигара и да доставя на пушачите удовлетворяване на техните навици, свързани с употребата на тютюн, което да не ги кара да страдат при процеса на отказване от цигарите.
С цел ефективно отказване от тютюнопушенето препоръчваме постепенно преминаване от използване на филтри с висока или средна концентрация на никотин към такива без никотиново съдържание.

С какво електронната цигара се отличава от обикновената?

Не съдържа катран и други канцерогенни субстанции, вредящи на човешкото тяло;
Не използва процес на горене – няма ефекта на вредата от повече от 4000 химически субстанции, предизвикани от горенето на обикновената цигара (като карбон моноксида);
Безвредна е за околните и околната среда, не съдържа риск от вредата на пасивното пушене;
Може да бъде използвана на повечето места, забранени за употреба на обикновени цигари и тютюневи продукти, и не е пожароопасна.

Елементи на продукта:

Атомизиращ пълнител;
Батерии;
Кабел;
Зарядно устройство
USB зарядно устройсво

Предпазване на батерията: Когато волтажът на батерията е по-нисък от необходимото, индикаторната лампа на предния край ще мигне 20 пъти, което означава, че трябва да спрете да използвате устройството и да заредите батерията.

ВАЖНО! Батерията не трябва да се мокри или овлажнява и да не се допира до метални предмети! Батерията се управлява от микропроцесор и при овлажняване на клемите й или вследствие на допир до тях на метални предмети, същата може да дефектира необратимо. При такива повреди рекламацията не се приема!

Информация за безопасно ползване:
С цел да осигурите безопасното използване на електронната цигара, моля, прочетете това упътване внимателно, преди да използвате продукта и следвайте предписаните процедури.
За да задействате електронната цигара, трябва да поставите нов пълнител и да свържете правилно батерията, след което да вдишате от инхалатора, с което да симулирате процес на пушене.
Когато пушекът започне да намалява, сменете пълнителя. Оптималният срок за употреба на вече поставения пълнител е до две седмици след поставянето.
Ако индикаторът на предния край на цигарата започне да мига, трябва да презаредите батерията.
Когато устройството достигнете 1500 използвания, микрокомпютърът ще Ви даде сигнал чрез осем-секунден непрекъснат светлинен сигнал на лампата.
Докато използвате електронната цигара, тя трябва да бъде в хоризонтално положение и да избягвате да я накланяте към себе си, за да избегнете поглъщането на течност!

Употреба на публични места:
Електронната цигара изцяло предпазва от ефекта на пасивното пушене, безвредна е за околните и за околната среда. Тъй като не се използва огън за запалването й, не е пожароопасна и може да бъде използвана на повечето публични места.

Структура на тялото на електронната цигара:
Тялото на електронната цигара е неделимо цяло, съдържащо литиева батерия, микрокомпютърно контролиран пръстен и програмен контрол, атомизираща камера и пълнител, индикаторна светлина на предната част на електронната цигара.

Атомизиращ пълнител
Атомизираният пълнител на електронната цигара се състои от инхалатор и контейнер за течността, в който се атомизира течността, симулираща процеса на пушене. Електронната цигара използва специална 3,7-волтова литиева батерия и специално зарядно устройство. Входният волтаж на зарядното устройство е AC 100V~240V, 50/60Hz. Когато пътувате зад граница, обръщайте внимание на волтажа на мрежата, която ще използвате!

Използване на зарядното устройство:
Използвайте само специално предназначеното за целта зарядно устройство. То може да работи при нормални условия при волтаж: AC100V-240V, 50-60Hz, когато почиствате зарядното устройство, то трябва да бъде изключено от ел. мрежа!
Не е подходящо за използване на открито!

Упътване за употреба на електронната цигара:

Инсталиране:
стъпка 1: завивате пръстена в батерийния модул в предния край;
стъпка 2: разопаковате пълнителя и откъсвате пластмасовата „шапка” на никотиновия контейнер;
стъпка 3: поставете пълнителя в тялото /атомизатора/ на електронната цигара,

Упътване за използване на батерията и зарядното устройство:
Когато се задейства светлината в предния край на устройството, това е сигнал, че батерията има нужда от презареждане. За целта трябва внимателно да завиете батерията в зарядното устройство. За пълното презареждане на батерията са необходими м/у 3 и 4 часа – тогава индикаторната светлина ще смени цвета си от червен на зелен. Първоначалното зареждане трябва да бъде 8 часа!

Упътване за употреба на атомизирания пълнител на електронната цигара:

Не поставяйте пълнителя директно в устата си!
Пълнителят не се използва след като е вече изразходван!
Изхвърлете пълнителя на подходящо място, предвидено за целта, за да предпазите околната среда!
Дръжте пълнителите хладно и сухо място. Срок на годност: 12 месеца след датата на производство.
Съхранявайте пълнителите на недостъпни за деца места!
Предпазвайте слизестата мембрана от директен контакт с течността, съдържаща се в пълнителя!

Предпазни мерки при употреба:

Пазете батерията от източници на топлина (слънце, отоплителни уреди и пр.).
Не наранявайте батерията с остри предмети.
В случай на прегряване, отделяне на особена миризма или някаква друга особеност в работата на устройството по време на презареждане на батерията, трябва да я отстраните от електрическата мрежа.
Зарядното устройство може да бъде използвано само и единствено за електрическата цигара.
Дръжте електрическата цигара далеч от деца.
За да избегнете предозиране на никотин в организма си, ще получите сигнал от 10 секунди непрекъсната светлина, когато вдишате повече от 15 пъти в рамките на 45 секунди.
Обикновено за изпушването на обикновена цигара, пушачът вдишва средно между 10 и 12 пъти, затова и електронната цигара е предвидена да бъде използвана с подобна честота – с цел да бъде избегнато предозирането. След употребата на устройството е подходящо следващото използване да стане след около час по-късно.

Подходящи и неподходящи потребители:

Подходящи потребители:
хора с установени навици в употребата на тютюн,
хора, работещи в помещения и територии, в които е забранено пушенето

Неподходящи потребители:

лица под 18 години,
хора без установени навици в употребата на тютюн,
хора, чувствителни към никотин и други съставки на инхалатора,
бременни и кърмачки.

Публикуване на коментар

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

По-нова По-стара