Как да запазим и използваме електронната цигара дълго време


Добрите практики, изведени от опита и споделени при интензивното ползване на e-cigarette продуктите, са най-ценното "ръководство за употреба"! Познаването им спестява излишни главоболия, нерви и средства при ежедневната употреба и поддръжка, като резултатът е по-голямо удовлетворение и максимален "живот" на Вашата електронна цигара!
Две основни правила:

1. Технологията не е предвидена за т.нар. "верижно" пушене. Правете паузи между вдишванията! Не допускайте атомайзера да се напича! Системното прегряване на атомайзера води до необратим дефект за часове!

2. Не използвайте стари и не добре напоени пълнители. Добре напоеният нов пълнител:

а) спомага за охлаждането на атомайзера,

б) намалява значително консумацията на ток от батерията и

в) отделя обилен дим при минимално усилие на вдишването!

Най-добри резултати дава следната практика:

* Зареждайте с разтвор така, че последната капка да остане на върха без да попие, но и да не прелее по стените на пълнителя
* Пушете леко, без усилие, с еднократно, дълбоко вдишване - димът е предостатъчен и обилен! Не "разпушвайте"!!! :) Правете паузи между вдишванията!
* Намалее ли димът, сменете пълнителя или добавете отново обилно никотинова течност.
* Загрее ли атомайзера повече от нормалното затопляне, спрете, докато изстине. Отново ще напомним, че прекомерното "напичане" на атомайзера води до светкавично изтощаване на батерията и скорошно дефектиране на микро-компонента!!!

Не предозирайте с течност

Батерията може да се повреди от предозирана течност. Остатъчният разтвор преминава през въздухопровода на атомизатора попада в батерията, като силно овлажнява и уврежда фината мембрана, която всъщност е комутаторът за отваряне и затваряне на електрическата верига.

Съветваме ви:

* Да добавяте течността така, че да не стича по стените на пълнителя
* При смяна на батериите да почиствате със салфетка проникналата течност или конденз по контактните повърхности на батерията и атомайзера
* Да следите за зацапване и на контактната повърхност на зарядното устройство.

Знаете ли че: Ако използвате никотинова течност разходите ви могат да паднат под рекордно ниските 274 лв. на година. И това ако не е добра инвестиция!


Не мислете, че батериите и атомайзерите на вашите цигари са нещо здраво и дълготрайно! Направо си го избийте от главата. Колкото и качествени да са вашите части, те работят при екстремни условия за размерите си и е в рамките на нормалното понякога да ви гърми атомайзер или да престава да ви работи батерията. С две думи - за да имате спокойно и безветрено е-пушене - вложете повече пари в резервни части. Един атомайзер струва в Китай около $6, а една батерия около $10, не е скъпо - мислете за това, колко пари няма да дадете за аналогови цигари и поръчвайте щедро...

Публикуване на коментар

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

По-нова По-стара