Устройство на Електронните цигари

Повечето електронни цигари се състоят от батерия с автоматична или ръчна активация, нагряващ елемент - изпарител (още наричан и атомайзер) и пълнител. При някои модели пълнителят и изпарителят са обединени в едно устройство - така наречените картомайзери (от английските cart и atomizer). Повечето електронни цигари са за многократна употреба и техните части могат да бъдат заменяни и презареждани с никотинова течност. Съществуват и електронни цигари за еднократна употреба.
Пълнители
Стандартните пълнители (мундщуци) на електронните цигари са изградени от пластмасов съд, в който е поставен задържащ течността материал, подобен на вата. Количеството течност, което пълнителя може да събере, определя и времето, през което може да се използва без да се допълва. От 2010 година се предлагат и капачки за директно накапване на никотинова течност ("drip tip"), които представляват пластмасов или метален мундщук, през който никотиновата течност може да се поставя директно върху изпарителя. В началото на 2011 година на пазара се появиха и масови електронни цигари с пълнители тип "резервоар", в които се поставя единствено течност, но засега този вид пълнители се предлагат само с големите модели електронни цигари като Joye eGo-T на Joye Technology.
Изпарители
Нагревателните тела (изпарители, атомайзери) също са с различни форми и размери според модела на електронната цигара, като се различават и според съпротивлението на нагревателя. Изпарителите с ниско съпротивление произвеждат повече пара, но при тях е повишен и разхода на никотинова течност. Размерът не е пряко свързан с количеството пара, но по-големите изпарители могат да се използват с пълнители с по-сериозен капацитет.
Батерии
Батериите на електронните цигари най-често използват литиево-йонна батерия и могат да се зареждат и дозареждат без определени правила. Заводски пакетираните батерии обикновено идват с между 60 и 70% заряд. Най-често срещаните като капацитет батерии са 100 mAh (микро и супер-мини електронните цигари), 180 mAh (мини електронните цигари), 280 mAh (дълги електронни цигари тип "писалка") и над 650 mAh при модификациите на електронните цигари Joye eGo и eGo-T.

Публикуване на коментар

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

По-нова По-стара