Форма на Електронните цигари

Електронните цигари се предлагат в разнообразни форми - подобни на нормални цигари, пури, лули и по-особени форми, които имат за цел да се възползват от батерии с по-сериозен капацитет. Видовете електронни цигари се определят от размерите им - микро електронни цигари с дължина под 99 мм (например DSE-084 на Sailebao), супер-мини електронни цигари с дължина 100 до 115 мм (DSE-103 на Sailebao, M401, позната и като intellicig Evolution), мини цигари с дължина 116-139 мм (DSE-901, Joye 510, KR-808), и тип "писалка" с дължина над 139 мм (така наречените Pen-style DSE-801 и Joye 302, които могат да се намерят под марките Volcano и Gammuci). Основната причина за разделението на електронните цигари е капацитетът на батерията, който е неизменно свързан с физическите размери на тялото, но и нагряващите елементи се различават значително по обема на пълнителя. Естествено, най-малките цигари са с най-палки пълнители и с по-ниска издръжливост на батериите - до едва няколко часа нормална употреба.
Освен тези познати модели, през 2010 и 2011 година все по-често потребителите избират моделите с по-висок капацитет на батериите и пълнителите - например Joye eGo на Joye Technology и копието vGo, които са с размерите на пура. От началото на 2011 година на пазара се появи и електронната цигара Joye eGo-T със система за непрекъснато подаване на никотинова течност. Тези модели са алтернатива на ръчно изработените от малки компании и отделни потребители модели с големи батерии, издържащи над 12 часа с еднократно зареждане (дори повече с батериите с капацитет над 650 mAh), както и такива, които могат да се зареждат от USB конектор, докато работят.
Наподобяващите пура електронни цигари загубиха своята привлекателност и на пазара се предлагат само остарели модели. Същото се отнася и за електронните лули - при тях изпаряващият елемент е вграден в тялото и се ремонтира трудно.

Публикуване на коментар

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

По-нова По-стара