24 септември, 2012

Градски легенди за електронните цигари

 Последните дни около засиления интерес към електронните цигари ми направили голямо впечатление колко малко са информирани потребителите за продукта, неговата употреба и надежност.


 За това реших да споделя скормните си знания със читатели на нашия блог. Ще се спра на най-масовите заблуди около електронните цигари и тяхната употреба. Като ги изброявам една по една.

 1. Зареждане на батерията:

 Получили сте така желаната електронна цигара. Изваждате я и пристъпвате към първото зареждане. Обикновено батериите имат фабричен заряд около 30-40 %. Съветвам Ви да го употребите преди д заредите батерията за първи път. Тук идва широко разпространента заблуда за зареждане 12 часа на нова батерия. Електронните цигари използват литиево-йонна батерия и могат да се зареждат и дозареждат без определени правила.

 При по малките 650 mAh зареждането е около 1,5-2 часа до най-големите 1300 mAh около 4-5 часа.

2. Никотинова течност и пълнители.

 Винаги съм се забавлявал на реклами от типа : 1 пълнител = 40 цигари......
Нещата стоят така никотиновата течност и никотиновите пълнители се изразходват според маниера на пушене ( изпаряване ) на потребителя. Колкто по-често всмуквате от ел. цигара толкова по-често трябва да я зареждате със течност.

 Опасна ли е никотиновата течност? Не мога да Ви отговоря дали е 100 % безвредна, но съм се убедил, че за 2 години употреба на електронна цигара не съм се почувствал зле нито веднъж. Тук ще попитате: Не са ли за спиране на цигарите? Не, не са! Електронните цигари са най-качествения и ефективен аналог на тютюнопушенето. За това и се срещу тях се води скрита медийна война.
 През последните години медиите нееднократно тиражираха изолирани случаи на проблеми, възникнали поради използването на електронна цигара, но основните кампании против използването на електронни цигари почти във всички случаи се дължаха на невежеството на журналистите по темата.

3. Взривяване:
 През тази година  нашумя случай с американски потребител на електронни цигари, чиято батерия се взриви и му нанесе тежки наранявания. Нито еднна от световните медии  тиражиращи новината не проведе разследване за възможността широко използваните литиево-йонни и литиево-полимерни батерии с подобен капацитет да се взривят по този начин.

 Има вероятност това да се случи обаче при опити за модифициране мощноста на батерията, при токов удар, при окъсяване, но не и при употреба. За това в батерията има електроника. Ако вашата батерия е дала на късо просто няма да може да се активира.

4. Произход:

 Любимата ми част, особено когато се заговори за европейски и американски електронни цигари.
 Всяка електронна цигара като модел, марка или дизайн се произвежда само и единствено в Китай. Има държавни производители, има и частни производители. Като на вторите продукцията е много по-качествена. Тази част от електронните цигари която се води внос от Европа или САЩ също са китайски. Как става това: да речем компанията ХХХ ООД поръчва на завода в Китай 10 000 броя ел. цигари. Всички те са брандирани с логото ХХХ и са представени на пазара като Произведено в ......

5. Гаранция:

 Странно е когато се изисква гаранция за продукт чиито компоненти са изцяло консуматив.Батериите на вашето ТВ дистанционно имат ли гаранция?

6. Финансова равносметка:

 Дори ежемесечно да купувате нова електронна цигара на цена от 50.00 лв + никотнова течност 3-4 шишенца - 5-8 лв всяко пак не може да се сравни с разхода от 5 лв всеки ден за тютюневи изделия.

2 коментара:

Анонимен каза...

Искам да кажа драги читателю друг интересен факт. Незнам защо, българина като разбере за някаква си електронна цигара че имало и хоп- приема че решава проблеми много! Мита за отказване на цигарите(аналоговите както ги нарече един приятел от както си взе eGo- T :)Та отказва значи цигарите - тва първо! Ей така докато си пуши електронната! Ха-ха! Също така забелязах за мойте година и половина стаж , ако мога така да се изразя с електронни цигари , че хората възприемат е-цигарата така: даваш некви пари , ако може никви или 5-6 лева(нищо че по принцип дават всеки ден за Карелия всеки ден по толкова), дават веднъж и край! Цепиш се от пушене и хем 5 лева си дал , хем си пушиш. Тваа нещо като " не моо ли да си зема един път цигари и вече да съм абонат и да ми се дават без пари! Е нема такова животно!Драги читателю! Да не бъда многословен! Аз съм един обикновен човек, на обикновена работа, на заплата която не ми стига, със заеми които незнам кога ще върна, пушещ средно по една кутия цигари (аналогови:)и установил че: Е-цигарите са по- безвредни(и за мен и за околните),по-евтини от тютюневите. Също така е-цигарата не те отказва от пушенето, трябва ти време да свикнеш просто.Е-цигарата не е джаджа която е вечна- трябва да се грижиш за нея, да я почистваш , да я зареждаш , да си купуваш някоя част, защото стана ни ясно че не е вечна! Имам познати които възприемат това начинание като че ли ще си купуват апартамент.Пари сега не му стигали, па незнам си кво , па требвало да реши и т. н. смехотворни изказвания.Всичко което трябва да направиш е просто да РАЗБЕРЕШ.Да раздвижиш сивите клетки!В крайна сметка решението си е ваше! Аз за мен си съм решил! И съм ОК.Изгода от мен имат мойте пари, тия които ми продават тия е-цигари и околните които са непушачи! Ааа - и аз имам изгода! Ще си похарча парите на друго място вместо за Крелия или Виктори и ще си пуша у заведенията без да ме изхвърлят с някоя глоба!Това е от мен за сега!

Blogger каза...

VaporFi is the highest quality electronic cigarettes supplier on the market.